Terug naar introductiepagina:  klik HIER.<

Terug naar vorige pagina (9) :  klik HIER.<

Volgende pagina             (11):  klik HIER.<
-------------------------------------------------------------------------------------------
 
BESPREKING 'CHARM', LIVE XI, SEPTEMBER 2006.

Gespeeld 22, 23 en 24 september 2006.
Prijs 69 Euro voor P.C.'s, 55 Euro's voor N.P.C.'s. Aan de poort, mits er plaatsen over zijn, 5 Euro meer.Bij de prijs is niet alleen de catering, maar zijn ook de dranken inbegrepen (cola, sappen, wijn en pils). 
Locatie Scoutingterrein St. Walrick te Overasselt , vlak buiten Nijmegen.
Accomodatie Een mooi, afwisselend gebied, deels heuvelachtig met bos en vennen. Op het scoutingterrein  staat een aantal eenvoudige hutjes voor vier personen (waar eerst n.p.c.'s en mensen met medische indicatie worden ondergebracht waarna de overige plaatsen verdeeld worden onder de spelers). Daarbij een ruimte met twee toiletten en een wasbak.
Een aantal spelers en n.p.c.'s neemt eigen tenten mee, die iets verderop kunnen worden opgezet.
Naast de hutjes ligt een terrein waar de grote tenten worden opgezet. Er is een overdekt deel wat dienst doet als herberg en op een dertigtal meters afstand een kleine keuken.
St. Walrick is zeer goed te bereiken per openbaar vervoer, daar de bus vanaf het centraal station te Nijmegen recht voor de ingang een halte heeft (waarbij wel vermeld moet worden dat er op zondag maar één bus per uur langskomt, zodat het handig is om bij aankomst al te kijken wanneer de bussen terug langskomen!)
Stijl / genre 'High-fantasy' met naast mensen ook elfen, Orken en andere wezens.Tamelijk veel magie.
Lives Twee per jaar, meestal rond april en september.
Groep Gemiddelde grootte. Ditmaal was er, door de grote toeloop voor het vorige live, besloten tot een maximum van 35 spelers en 25 n.p.c.'s plus de spelleiding.
WEBSITE en e-mail www.charmlive.nl
Spelregels Sinds enige tijd werkt Charm met vernieuwde spelregels. Hoewel nog niet geheel af werken deze over het algemeen goed, zeker als je je gezonde verstand gebruikt. Spelregels en magiesysteem zijn te downloaden via de website.

Bij de Charmlives is er een doorlopende verhaallijn en zijn er naast het hoofdplot meestal een flink aantal zijlijnen en subplots die soms behoorlijk ingewikkeld kunnen zijn. Helaas had ik door omstandigheden de vorige twee lives niet kunnen meemaken, zodat ik dit live met een flinke handicap begon omdat ik niet wist wat er allemaal gebeurd was en lang niet alle personages van het vorige live kende. Dit ondanks het feit dat op de website een kort uittreksel stond van de gebeurtenissen van het live dat in april had plaatsgevonden en er verschillende edities van de 'Hertogheleijcke Heraut' te downloaden waren. (Sinds kort staat er echter op het Forum een item waar mensen zich kunnen voorstellen met hun echte en hun karakternaam, wat zeker voor nieuwelingen erg handig zal zijn!)
Ook Charm heeft een grote vaste kern van spelers en n.p.c.'s die elk live meedoen, maar ook voor nieuwelingen is het een goede groep om te beginnen.Wel zijn er veel groepjes spelers die een eigen doel nastreven, zodat er soms zoveel tegelijk gebeurt dat je het nauwelijks meer kunt bijhouden. Ook valt er daardoor wel eens een dood moment als een bepaalde groep ergens mee bezig is, maar dit is niet echt een probleem, temeer daar er 's avonds vaak tamelijk lang wordt doorgespeeld.
Bij Charm wordt veel aandacht besteed aan de 'uitmonstering' en het grimeren van de n.p.c.'s. Kortom, een goede groep voor zowel beginners als gevorderde spelers en n.p.c.'s