Terug naar introductiepagina   : klik HIER.<

Terug naar vorige pagina (4)    : klik HIER.<

Volgende pagina   (pagina 6)    : klik HIER.<
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BESPREKING  'DAWN'-4, gespeeld 1, 2 en 3 september 2006.

Gspeeld 1, 2 en 3 september 2006.
Prijs Spelers 70 Euro tot 1 augustus 2006, na  1 augustus 80 Euro 'aan de poort', n.p.c.'s 55 Euro inclusief catering. Voor drank kunnen bonkaarten worden gekocht tijdens het spel.
Locatie Kampeerboerderij 'De Veldhof' in 'Kring van Dorth' vlakbij Lochem (Gelderland). Openbaar vervoer: trein naar Laren, daarvandaan bus naar Markelo, waar men door de spelleiding kan worden opgehaald (van tevoren afspreken).
Accomodatie Eénvoudige maar gezellige herbergruimte met keuken, doucheruimten en toiletten. Daarbij een aantal houten blokhutten met matrassen om te slapen. Ook eigen tenten konden worden opgezet. Bij de eenvoudige  accomodatie horen een groot weiland  en een klein stukje bos. Op vijf minuten lopen ligt een groter bosgebied.  De eigenaar van De Veldhof bezit ook nog een luxe accomodatie met bijbehorend stuk bos. Ook dit bos mochten we ditmaal gebruiken.
Stijl / genre High-fantasy, naast mensen ook elfen, dwergen, enz. Veel magie.
Lives Één per jaar, meestal; rond augustus of september.
Groep Klein tot gemiddeld, ditmaal vrij weinig, omdat er in dezelfde en volgende weken nog een aantal andere lives waren - ongeveer 35 mensen waarvan één derde n.p.c.'s.
WEBSITE en e-mail www.dawnlrp.tk
Spelregels 'Dawn' gebruikt een systeem van vaardigheden dier, eenmaal gekozen, opgewaardeerd kunnen worden (twee per overleefd live).Nieuwe vaardigheden kunnen slechts binnenspels geleerd worden met behulp van een leermeester. Spelers met hoge vaardigheden kunnen ook leermeester zijn.
Levenspunten: 3 tot 7 per locatie om mee te beginnen. Schade per treffer is laag en wordt tijdens het gevecht geroepen. Naast gewone schade is er alleen gezegende en magische schade. Vooral het magiesysteem is interessant en werkt goed, hoewel er veel componenten nodig zijn. Kruidenkenners kunnen per dag zelf een aantal componenten zoeken en bereiden, ook zijn er soms handelaren in componenten aanwezig. Zowel spelregels als magiesysteem staan op de website voor lezen en downloaden.

Evenals als de vorige keer was live 4 goed georganiseerd en met genoeg verrassingen, puzzels en gevechten in een goede verhouding. Bovendien waren er weinig tot geen dode momenten. Mammalius en de afgezette Koning bleken nog steeds aanhangers te hebben, maar gezien hun wreedheid en willekeur en het feit dat zowel Hertog Jan als Grols aan onze kant stonden duurde dit niet lang.
'Dawn' is een tamelijk kleine rollenspelvereniging met een met een tamelijk grote vaste spelers- en n.p.c. groep.Omdat een groot deel van deze vaste kern uit Oost-Nederland komt worden hun lives  meestal gehouden in de omgeving van Lochem, Gelderland, wat voor spelers uit de westelijke provincies een bezwaar kan zijn vanwege de afstand. Jammer, want ook voor nieuwelingen is Dawn een goede groep om mee te beginnen. Omdat hun locaties vaak nogal afgelegen liggen kunnen mensen die met het openbaar vervoer komen, als ze dat van tevoren melden, met de auto opgehaald worden bij de bushalte die het dichtst bij de locatie ligt.